+ 86 15868609134info@riverlakeco.com

ВОДЕЧКА СИЛА КАЈ ХИДРАУЛИЧНИ АЛАТКИ ПРИ ВИСОК ПРИТИСОК

ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ ПРОИЗВОДИТЕ

ИЗВРШЕНИ ЗА СИГУРНОСТ ВАШАТА БЕЗБЕДНОСТ Е ОГЛАСНА

ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ ПРОИЗВОДИТЕ
Хидрауличен цилиндар со шуплив клип со едно дејство

Шупливи хидраулични цилиндри со клип

Хидраулични цилиндри со двојно дејство со долг удар

Хидраулични цилиндри со висока тонажа

Хидраулични цилиндри за општа намена со двојно дејство

Хидраулични цилиндри со двојно дејство

Комплет Porta Power, хидрауличен цилиндар и рачна пумпа

Комплети со хидраулични цилиндри и пумпи

Хидраулични цилиндри со едно дејство со висока тонажа

Хидраулични цилиндри со едно дејство

Хидраулични цилиндри со ниска висина со едно дејство

Хидраулични цилиндри за палачинки со мала висина

Хидраулични цилиндри за општа намена

Хидраулични цилиндри за општа намена

Хидраулични цилиндри за палачинки навртка за заклучување со едно дејство

Хидраулични цилиндри за навртка за заклучување

Хидраулични цилиндри за влечење

Хидраулични цилиндри за влечење

Хидраулични дигалки за напрегање на моно штанд

Пост тензија Нагласувајќи дигалки

Хидраулични цилиндри за производство со двојно дејство

Производство хидраулични цилиндри

Алуминиумски хидраулични цилиндри со шупливи клипови со едно дејство

Алуминиумски хидраулични цилиндри

Хидрауличен Џек со тркала

Дигалки со тркала

хидраулична рачна пумпа

Рачни хидраулични пумпи

ЕЛЕКТРИЧНА ПУМПА ЗА ЗАТЕгнување на завртки

Хидраулична пумпа за затегнување на завртки

Пакет за хидраулична моќност на бензински мотор

Хидраулична пумпа на бензин

ПУМПА КЛУЧ ЗА ХИДРАУЛИЧЕН ВРТЕЖЕН ВОЗДУХ

Воздушни хидраулични пумпи

Хидраулични пумпи со клуч за вртежен момент против експлозија

Хидраулични пумпи со клуч за вртежен момент

електрична хидраулична пумпа и енергетски единици

Електрични хидраулични пумпи

синхрон систем за кревање

Синхрони хидраулични пумпи за подигнување

Рачни множители на вртежен момент

Мултипликатори на вртежен момент

Хидрауличен вртежен клуч со квадратен погон

Хидраулични вртежни клучеви

Интегрални хидраулични разделувачи на навртки

Хидраулични секачи за завртки

Хидраулични затегнувачи на турбини на ветер

Хидраулични затегнувачи на завртки

SW14.5TE, интегрален хидрауличен фланша распространувач од 14.5 тони

Раширувачи на прирабници

FA9TESTD, 10 тони, Алатка за порамнување на хидраулични прирабници

Алатки за порамнување Falnge

FC10TESTD, 10 тони, Алатка за затворање на прирабници

Сетови за извлекување на хидраулични прирабници

Комплет за извлекување со хидраулична брава со рачна пумпа

Сетови за хидраулични извлекувачи

Хидрауличен извлекувач за безбедносен кафез

Хидрауличен извлекувач

Механички извлекувач на безбедносен кафез

Механички извлекувач на безбедносен кафез

Хидрауличен извлекувач за безбедносен кафез од 100 тони

Хидрауличен извлекувач монтиран во количка

H рамка хидраулична работилница преса со рачна пумпа

Хидраулична преса

Пневматски вртежен клуч

Пневматски вртежни клучеви

Безжичен вртежен клуч

Безжичен вртежен клуч

Систем за тестирање на оптоварување на купови контролиран со PLC

Систем за тестирање на оптоварување на купови

ВЕСТИ RIVERLAKE

СИСТЕМ ЗА ТЕСТИРАЊЕ НА СИСТЕМ ЗА ТОВАРУВАЊЕ НА КУПОВИ RIVERLAKE

Тест за оптоварување на купот од 2700 тони

Пакетот за напојување за тестирање на оптоварување на купови RIVERLAKE ZJ9 е систем за тестирање на оптоварување на куп со контролиран plc, кој може да го контролира, прикажува, снима и презема притисокот на цилиндрите во реално време, тонажата на излезната сила во реално време, притисокот на моќноста во реално време пакет, време за тестирање на оптоварување во реално време. Во овој проект, нашата централа ZJ9 работеше со 9 единици HCRL30012 хидраулични цилиндри за заклучување со двојно дејство за да генерира Макс. вкупна излезна сила од 2700 тони. Покрај горенаведените карактеристики, можеме дури и да изградиме сензори за оптоварување Bluetooth и мерач на блутут на нашата опрема за оптоварување на купови за прикажување и снимање на податоците за оптоварување во реално време од товарните ќелии и податоци за поместување на куповите во реално време од бројчаникот.

хидраулична рачна пумпа

Како го испуштате воздухот од хидраулична рачна пумпа

Купивте нова рачна пумпа, но откривте дека рачната пумпа не вшмукува масло кога работи. Дури и ако повеќепати ја притискате рачката на рачната пумпа, рачната пумпа почнува да вшмукува масло, а внесот на масло е многу помал од нормалниот. Ве молиме не грижете се, тоа е затоа што има недостиг на масло во резервоарот за гориво на рачната пумпа и не е користено долго време, а воздухот навлегол во внатрешноста на клипот на рачната пумпа. Во тоа време, треба да го испуштиме воздухот во внатрешноста на клипот, а рачната хидраулична пумпа може да работи нормално. Да ја земеме како пример двостепен хидраулична рачна пумпа RIVERLAKE P-462, со цел целосно да го исфрлите воздухот во внатрешноста на клипот на рачната хидраулична пумпа, следете ги чекорите подолу: 1. Наполнете го резервоарот за масло со рачна пумпа со хидраулично масло, поврзете рачната пумпа, хидрауличкото црево и хидрауличниот цилиндар 2. Свртете го вентилот за ослободување на воздухот во насока на стрелките на часовникот за да го отворите вентилот за ослободување на воздухот 3. Завртете го спротивно од стрелките на часовникот за да ја олабавите завртката за ослободување воздух на клипот, вклучете го вентилот за рачна положба на рачната пумпа и притискајте ја рачката повеќепати за да го испуштите воздухот внатре

Хидрауличен цилиндар за палачинки со ниска висина што се користи во системот за управување со карпи со шнека

Хидрауличен цилиндар за палачинки со ниска висина што се користи во системот за управување со карпи со шнека

Слики на проектот Проект Вовед 50-тонски хидраулични цилиндри за палачинки со мала висина кои се користат во системот за управување со карпи со шнекло. Управувачка глава дизајнирана за досадување низ песок или мека карпа со прилагодувања на управувањето во реално време направени надвор од јамата со хидрауличен контролен систем. Системот за управување со карпи (SRS) е првата управувачка глава на пазарот за досадно шнеко, дизајнирана да се движи не само со цврсти карпи, туку и со тешки услови на скршена карпа. Дизајниран да работи во карпи до 25,000 psi, SRS им овозможува на операторите да ги одржуваат дупките на интернет и да ги оценуваат дури и во најтешките услови на теренот за отворен отвор. На главата за дупчење има миризба од мала тркалезна цевка, таму седат цилиндрите. Има 4 парчиња хидраулични цилиндри за палачинки од 50 тони на секоја страна (горна, долу, десно и лево) на управувачката глава за вкупно 16 парчиња, таа работи кога се дупчи хоризонтално под земја, ги користиме цилиндрите за навигација на главата за дупчење.

Хидрауличен систем за дигање и лизгање за преместување на трансформаторот

Преместување на трансформаторот во Јужна Африка

Слики на проектот Вовед на проектот Taizhou Chuanhu Hydraulic Machinery Co., Ltd испорача 6 хидраулични цилиндри со двојно дејство и хидраулична единица за погон на бензин за лизгачки и лизгачки системи. Power Pack и хидрауличните цилиндри се користат за преместување на електричниот трансформатор.

Проекти за хидраулично тестирање со кинеската национална офшор нафтена корпорација

Проекти за хидраулично тестирање со кинеската национална офшор нафтена корпорација

Слики на проектот Воведување на проектот Проекти за хидраулично тестирање со кинеската национална корпорација за офшор нафта

Хидрауличен дигалка за тестирање на оптоварување на купот

Тестирање на оптоварување на купот од 1569 тони

Слики на проектот Вовед на проектот Приградската железница Север-Југ, позната и како железница Кларк-Каламба, е градски железнички транзитен систем долг 147 километри во изградба на островот Лузон, Филипини, првенствено во областа Голема Манила. Проектот ќе го користи јапонскиот железнички систем кој користи енергетски ефикасни и сигурни возови. RIVERLAKE обезбеди систем за тестирање на оптоварување на купот кој се состои од 2 единици хидраулични цилиндри од 1000 тони и 1 единица електрична хидраулична единица за напојување контролирана од PLC. Системот ќе изврши тестирање на оптоварување на купови до 1569 тони во проектот за проширување на NSCR. Системот за хидраулично дигалка со контролиран RIVERLAKE PLC е дизајниран за тестови на оптоварување на куп до 2000 тони каде што товарот треба да се примени во различни фази и да се прикаже прецизно во реално време. Системот за тестирање на оптоварување на купот plc обезбедува 6 стандардни опции за тонажа, корисникот може претходно да ја постави тонажата на товарење и временскиот период на задржување за секоја опција. За време на операцијата за тестирање на оптоварување на куп, целиот процес се извршува автоматски, само изберете една од претходно поставените тонажи и притиснете го копчето за автоматско активирање. хидрауличниот приклучок ќе се подигне до целосен удар, по достигнувањето на претходно поставеното оптоварување, системот за дигалка автоматски ќе застане и ќе го задржи притисокот за претходно поставениот временски период. На

Протекување на хидрауличниот цилиндар (и како да ги поправите)

Протекување на хидрауличниот цилиндар (и како да ги поправите)

Што е хидрауличен цилиндар и како функционира? Хидрауличен цилиндар е механички активирач, дизајниран да носи хидростатска сила во една насока. Најчесто се користи во градежна опрема, нискоградба и машини дизајнирани за производниот процес. Хидрауличниот цилиндар користи каква било форма на хидраулична течност, обично масло, која се турка напред-назад со клип во секоја страна од цилиндерот. Ова му овозможува на линеарното движење да работи, правејќи машини како што се булдожери и трактори да вршат движења како што се рушење згради или кревање тешки предмети што не можат да се направат со човечка сила. Хидрауличните цилиндри се состојат од клипна шипка, клипна заптивка и два посебни региони, сите со навртки и завртки заедно за да ја вршат силата на хидрауличната течност во цевката на цилиндерот. Хидрауличниот цилиндар врши огромни количества сила, некаде од неколку килограми до неколку илјади тони! Без оглед на линеарното движење што ви треба автоматизирање, хидрауличен цилиндар со добар квалитет е совршено решение за потребите на секое производство, земјоделство, градежништво или автоматизација. Што предизвикува истекување на хидрауличните цилиндри? Вообичаен проблем за инженерските и производствените компании со големо оптоварување е изнаоѓање начини за минимизирање на истекувањето од нивните хидраулични цилиндри. Протекување во

Хидрауличен цилиндар со двојно дејство од 800 тони

8 чекори што треба да ги следите до производителот на висококвалитетен хидрауличен цилиндар

Кои чекори треба да се следат при производството на хидраулични цилиндри? Како производител на хидраулични цилиндри со повеќе од 20 години искуство, нема подобро место од нас за да го добиете вистинскиот одговор. Со цел да се произведат висококвалитетни хидраулични цилиндри, треба да се следат 8 чекори и во овој пост детално ќе ги разложиме. Дизајн на хидрауличен цилиндар Хидрауличните цилиндри обично се состојат од тело на цилиндар, клипна шипка и заптивка. Сите хидраулични компоненти и компонентите за заптивање имаат различни барања во однос на димензионалните толеранции, грубоста на површината, толеранциите на формата и положбата, итн. длабочината, ширината и големината на дупката на заптивниот прстен или незаобленоста, брусите или хромирањето поради проблеми со обработката. Функцијата за заптивање ќе се изгуби и не може да се гарантира нормалното функционирање на уредот. Со цел да се избегнат ваквите проблеми на прво место, при дизајнирање, осигурете ја геометриската точност на секоја компонента и изберете го точниот печат; при производството, осигурајте се дека горните и долните

Како да се отстранат лежиштата за замена

Како да се отстранат лежиштата за замена

Без оглед на видот на лежиштето или условите под кои работи, сите лежишта на крајот се истрошија и мора да се заменат. Во денешно време, двата најчести начини за отстранување на старо лежиште се или користење на извлекувач за лежиште за отстранување на лежиштето или користење на грејач на лежиштето за расклопување на лежиштето. Ќе зборуваме и за предностите и за недостатоците на двата начини. Отстранување на лежиштето со извлекувач на лежиште Кога користите извлекувач за лежиште за да го отстраните лежиштето, цената е особено поевтина, но неговиот недостаток е што може да ја изгребе оската ако внимателно се ракува. Поради разликата во механичкиот механизам и погонската моќност, извлекувачите може да се поделат на хидраулични и механички извлекувачи, извлекувачи со две вилици и извлекувачи со три вилици. Пред да го расклопите лежиштето, изберете соодветен тип на извлекувач од производителот на извлекувачот со доволен капацитет за да ја завршите задачата. Отстранување на лежиштето со грејачот на лежиштето Грејните лежишта е добар начин за привремено проширување на прстените на лежиштето за да се олесни монтирањето или расклопувањето без употреба на прекумерна сила што може да ги оштети лежиштата. Големи производители на извлекувач на лежишта низ целиот свет 1.Taizhou Chuanhu Hydraulic Machinery Co., LTD Компанијата е основана во 2005 година. Во моментов таа е најистакнат производител на хидраулични

хидрауличен вртежен клуч

Како работи хидрауличен вртежен клуч?

Хидрауличните вртежни клучеви се широко користени во градежништвото, одржувањето и итни поправки во нафта, хемиска, електрична енергија, рударство, металургија, бродоградба, цемент, производство на тешка опрема и други индустрии. Според релевантните статистики, 50% од дефектите на опремата се предизвикани од дефект на завртките, а извештаите за несреќи на опремата предизвикани од дефект на завртките, исто така, се појавуваат од време на време; Во процесот на инсталирање и одржување на опремата, мора да се користат хидраулични клучеви за поставување и отстранување на завртки со големи димензии. Не само што е едноставен и удобен за употреба, туку обезбедува и многу прецизен вртежен момент, со точност на вртежниот момент од ±3%, што е невозможно да се постигне рачно. Како работи хидрауличен вртежен клуч? Комплет алатки за клуч за хидрауличен вртежен момент е составен од хидрауличен клуч, пумпа за клуч за хидрауличен вртежен момент, црево под висок притисок (безбедносен фактор 4:1 ) и шестоаголен редуктор (или приклучок за удар). Хидрауличниот клуч е составен од каросеријата (наречена и школка), погонската единица (хидраулични цилиндри) и деловите за пренос (прекинката и погонската осовина). Пред да ја користите пумпата со клуч за хидрауличниот вртежен момент, наполнете 46# хидраулично масло против абење во резервоарот за масло и вклучете го напојувањето за да ја стартувате пумпната станица, пумпната станица ќе генерира притисок преку работата на моторот и се пренесува на на

Хидраулични цилиндри за општа намена со двојно дејство

Хидраулични цилиндри со едно дејство наспроти хидраулични цилиндри со двојно дејство

Хидрауличните цилиндри ја обезбедуваат еднонасочната сила потребна за напојување на вашата индустриска опрема за кревање тешки. Телескопските хидраулични цилиндри, кои се идеални за депониски приколки и приколки за камиони со платформа, даваат продолжени должини на удари потребни за низа разновидни цели. Кога купуваат телескопски хидраулични цилиндри, потрошувачите често се соочуваат со одлука помеѓу хидраулични цилиндри со едно дејство и хидраулични цилиндри со двојно дејство. Дознајте што ги разликува двата типа телескопски цилиндри за да одредите кој цилиндар е соодветен за вашите хидраулични барања со голема моќност. Хидрауличниот цилиндар е работна сила во индустрискиот свет. Дознајте за предностите и недостатоците на хидрауличните цилиндри со едно и двојно дејство. Функцијата на вашиот цилиндар одлучува дали треба да изберете хидрауличен цилиндар со едно дејство или со двојно дејство. Хидрауличен цилиндар со едно дејство Цилиндрите со едно дејство генерираат сила исклучиво во една насока, без разлика дали тоа е дејство на туркање или влечење. Тие се нарекуваат и цилиндри „клипови“. Тие се користат во операциите за подигнување каде притисокот на хидрауличната пумпа го истегнува хидрауличниот цилиндар и масата или пружината го повлекуваат. Цилиндрите со едно дејство содржат само една порта низ која минува маслото под притисок на хидрауличната пумпа. Ова предизвикува клипот да се протега во една насока, притискајќи ја пружината на клипот. По ослободувањето на воздухот преку отворот на цилиндарот каде што влегол, пружината

Затегнување на завртки против вртење: вовед, разлика, добрите и лошите страни.

Затегнување на завртки против вртење: вовед, разлика, добрите и лошите страни.

Вовед Затегнувањето на завртките и вртежниот момент се два различни начини за прилагодување на затегнатоста на завртката. Вртежниот момент е способност да се примени ротациона сила и се користи за затегнување и олабавување на завртките, додека затегнувањето на завртките е кога навртката на завртката е затегната на главата на завртката. Ова затегнување создава влечење на завртката, зголемувајќи ја неговата стабилност и спречувајќи ја да се олабави за време на употребата. Употребата на вртежниот клуч генерално зависи од големината на завртката, додека затегнувачите може да се користат со речиси секоја големина на завртките. Што е затегнување на завртките? Затегнувањето на завртките е процес на прилагодување на затегнатоста на навртката или завртката со употреба на хидраулична сила на притискање. Ова е направено за прецизно прилагодување на јачината на врската помеѓу деловите што се спојуваат. Процесот може да ги затегне или олабави врските, и тоа е често потребна процедура во многу индустрии. Хидрауличните затегнувачи на завртките се суштински дел од современите машини, бидејќи овозможуваат точно и повторливо прилагодување на затегнатоста на завртките. Што е вртежен момент на завртки? Вртежниот момент на завртките е чин на затегнување или олабавување на завртката со вртење со клуч. Тоа е важен дел од индустриското одржување и може да се направи со рака или со помош на вртежен клуч. Вртежниот момент се мери во